Het menu van Berlin daagt culinaire fans, goede eters en ruimdenkende passanten uit om samen te genieten. Niemand minder dan Ron Blaauw heeft dan ook zijn naam als huisadviseur aan Bistrobar Berlin verbonden.
BERLINER MENU
Meer dan tien jaar geleden besloot Ron Blaauw het roer om te gooien. Hij creëerde een plek waar toegankelijkheid en een ongedwongen bruisende sfeer centraal staan. Want uit eten moet een feestje zijn. Deze visie vormt de kern van Bistrobar Berlin. Elke dag dagen wij onszelf uit om culinair toegankelijk te blijven en je de beste ervaring te bieden. Vanuit deze gedachte is ook dit nieuwe menu ontstaan. Je kunt hierbij kiezen uit:
4 gangen chefs menu 48,00
5 gangen chefs menu 58,00
GERECHTEN
Een snelle hap of blijven prikken tot de keuken sluit? Stel jouw diner naar eigen smaak samen met de Berliner gerechten zoals je ze van ons gewend bent. En vul ze eventueel aan met specials en bijgerechten. Chef Fedor en Ron bedachten deze gerechten speciaal voor jou:
Koolrabi ‘dim sum’ met shiitake, pandan en tamarinde 14,50
Gebrande zeebaars met wasabi, radijs en vinaigrette van gefermenteerde aardbeien16,50
Pita gevuld met kingfish uit Zeeland met kimchi en gele curry mayonaise16,50
Steak tartaar met augurkenchips, eidooier en lavas 16,50
Ui martini, heldere uien bouillon met comté schuim 14,50
Paddenstoelen van huisteler Ruud met schuimige ponzu saus en chili crunch14,50
BBQ spitskool met harissa, miso, tofu en sesamzaad 14,50
Gebakken rode poonfilet met Riesling beurre blanc en Limburgse prosciutto16,50
Holstein runderlende met krokante ui en groene peperkorrel mayonaise 16,50
Spareribs van Ron, zonder bot, met mierikswortelcrème en huisgemaakte sambal16,50
ERBIJ
Wortelsalade met bumbu, lijnzaadcracker en geitenyoghurt8,50
Geprakte krieltjes aangemaakt met remoulade, Taggia olijf en piment d’Espelette8,50
Frieten van Vuurens met dille, Parmezaan en kruidenmayonaise6,50
BERLINER MENU
Meer dan tien jaar geleden besloot Ron Blaauw het roer om te gooien. Hij creëerde een plek waar toegankelijkheid en een ongedwongen bruisende sfeer centraal staan. Want uit eten moet een feestje zijn. Deze visie vormt de kern van Bistrobar Berlin. Elke dag dagen wij onszelf uit om culinair toegankelijk te blijven en je de beste ervaring te bieden. Vanuit deze gedachte is ook dit nieuwe menu ontstaan. Je kunt hierbij kiezen uit:
4 gangen chefs menu 48,00
5 gangen chefs menu58,00
GERECHTEN
Een snelle hap of blijven prikken tot de keuken sluit? Stel jouw diner naar eigen smaak samen met de Berliner gerechten zoals je ze van ons gewend bent. En vul ze eventueel aan met specials en bijgerechten. Chef Fedor en Ron bedachten deze gerechten speciaal voor jou:
Koolrabi ‘dim sum’ met shiitake, pandan en tamarinde14,50
Gebrande zeebaars met wasabi, radijs en vinaigrette van gefermenteerde aardbeien16,50
Pita gevuld met kingfish uit Zeeland met kimchi en gele curry mayonaise 16,50
Steak tartaar met augurkenchips, eidooier en lavas 16,50
Ui martini, heldere uien bouillon met comté schuim 14,50
Paddenstoelen van huisteler Ruud met schuimige ponzu saus en chili crunch 14,50
BBQ spitskool met harissa, miso, tofu en sesamzaad 14,50
Gebakken rode poonfilet met Riesling beurre blanc en Limburgse prosciutto 16,50
Holstein runderlende met krokante ui en groene peperkorrel mayonaise 16,50
Spareribs van Ron, zonder bot, met mierikswortelcrème en huisgemaakte sambal16,50
SPECIALS
Wilde garnalen
gele biet, hazelnoten, vinaigrette van beurre noisette en citrus32,00
Hele tarbot
geserveerd met beurre blanc van gerookte mosselendagprijs
Ibérico varkenshaas +/- 350 gram
geserveerd met een jus van eekhoorntjesbrood40,00
Kalfsribeye +/- 400 gram
van de BBQ met jus bordelaise en bearnaisesaus55,00
Simmental côte de boeuf +/- 700 gram
van de BBQ met jus bordelaise en bearnaisesaus85,00
Desserts
Warme brioche gevuld met Époisses geserveerd met vadouvan-ijs 10,50
Broodpudding met rozijntjes in Calvados, appelkaramel en kaneelijs 10,50
Crème van gebakken chocolade-cheesecake met cassis compote en zwarte bessenblad10,50
Berliner Rocher voor 2, chocoladebol gevuld met fudge, mousse en vanille-ijs17,50
KAZEN
Hollandse kaas met abrikozenchutney, appelstroop en vijgenbrood4.00 per stuk
18.00 5st
32.00 10st
Petemoei -
Witte van Köning -
Friese Ooister -
Rotterdamsche oude geit -
Windkracht 6 -
Bunkerblos -
Stella -
Rommadou hervé -
Landana Bleu -
Colosso -
ERBIJ
Wortelsalade met bumbu, lijnzaadcracker en geitenyoghurt 8,50
Geprakte krieltjes aangemaakt met remoulade, Taggia olijf en piment d’Espelette8,50
Frieten van Vuurens met dille, Parmezaan en kruidenmayonaise6,50
SPECIALSom te delen
Wilde garnalen
gele biet, hazelnoten, vinaigrette van beurre noisette en citrus32,00
gele biet, hazelnoten, vinaigrette van beurre noisette en citrus32,00
Hele tarbot
geserveerd met beurre blanc van gerookte mosselendagprijs
Ibérico varkenshaas +/- 350 gram
geserveerd met een jus van eekhoorntjesbrood40,00
Kalfsribeye +/- 400 gram
van de BBQ met jus bordelaise en bearnaisesaus55,00
Simmental côte de boeuf +/- 700 gram
van de BBQ met jus bordelaise en bearnaisesaus85,00
Desserts
Warme brioche gevuld met Époisses geserveerd met vadouvan-ijs 10,50
Broodpudding met rozijntjes in Calvados, appelkaramel en kaneelijs 10,50
Crème van gebakken chocolade-cheesecake met cassis compote en zwarte bessenblad 10,50
Berliner Rocher voor 2, chocoladebol gevuld met fudge, mousse en vanille-ijs 17,50
KAZEN
Hollandse kaas met abrikozenchutney, appelstroop en vijgenbrood4,00
18,00 5st
32,00 10st
Petemoei -
Witte van Köning -
Friese Ooister -
Rotterdamsche oude geit -
Windkracht 6 -
Bunkerblos -
Stella -
Rommadou hervé -
Landana Bleu -
Colosso -